Arkadia

Arkadia tillhör våra veteraner – som ständigt lyckas förnya sig. Han bjuder på historiskt trolleri på ett modernt sätt, med en rapp käft och med stor kärlek till publiken.  Han har under många år ägnat sig åt att återskapa magiföreställningar som beskrivs i historiska källor. Trollerikonsterna, estetiken och känslan är historisk – men presenterade i ett tempo och en stil som passar en modern publik. Arkadias shower handlar om magi, värme och humor. Han har haft TV-program och blev 2022 Svensk Mästare i Scenmagi och Svensk Mästare i Barntrolleri. I år kommer Arkadia med nya trick, nya skämt men med samma energi och passion.

Trolleri i Historien.

De första magiföreställningarna utfördes på gator och torg runt om i världen och det finns källor som beskriver specifika trick så långt som 2000 år tillbaks i tiden. Arkadia har under många år ägnat sig åt att återskapa dessa nummer och har komponerat en show baserad på de källor som finns bevarade. Trollerikonsterna, estetiken och känslan är historisk – men presentade i ett tempo och en stil som passar en modern publik.

I samarbete med

Mareld

Har du sett någon jonglör på sistone? Eller flera tillsammans som kastar saker i ett virrvarr till varandra? Har du sett någon som gör något riktigt häftigt nyligen? Har du förundrats idag? Inte? Då kanske ett stopp på någon av Gycklargruppen Marelds föreställningar kan vara något för dig! Är du inte helt övertygad kan du fråga vem som helst. Mareld har varit en del av Gästabudet sedan 2009, så vana besökare känner till dem. De är dessutom fruktansvärt roliga. Och pratar mysigt dalmål.

De är fruktansvärt roliga. De får folk att tappa haken. De tar konster i världsklass till Söderköping. De är Mareld! Efter mer än ett decennium har de blivit en självklar del av marknaden som uppskattas av alla åldrar, till och med barnen verkar tycka om dem. Passa på att få din dagliga dos förundran, och se dem på en av sina favoritscener du också!

Gycklarna Putte, Kalle och Niki

Med mer än 25 år av samlande scenerfarenheter tar de det historiska

gyckleriet till modern tid. Utan regler och utan manus, skapas kända och okända verk på publikens villkor. Gycklarna är en mångfacetterad grupp utbildade på se bästa skolorna i Sverige och New York och på Europas gator och torg.

En träffsäker spelstil som levererar skämt över huvudet på barnen och i nästa stund direkt till dom små, där improvisationer och övergrepp på kända verk får publiken att känna sig både lite lätt nervösa samtidigt som dom behåller det trygga avståndet. Eller?

I årets upplaga av Söderköpings Gästabud bjuds det på klassiska sagor i gyckelversioner. Korta sagor för hela familjen. Alltså både för vuxna och små. En å annan sång slinker med. Så som det var. På medeltiden i Söderköping.

Snabbanslutning