Falska Gäss

”Gässen kommer med livet, glädjen och våren” / Keltiskt ordspråk

Falska Gäss har spelat sedan 2012 på marknader, muséer, stämmor, pubar och privatfester i Sverige och Scotland.

”Vår musik kommer främst från Norden och de Keltiska nationerna men vi har även en del egenskrivet material. Det viktigaste för oss är att vår musik framför ett budskap eller triggar till dans och glädje. Vi spelar en uppsjö av instrument såsom fiol, flöjt, trummor, skalmeja, bouzouki och diverse säckpipor.”

I samarbete med

Björn Ende

Komiker, musiker och artist som gästar oss. Han framför bland annat otroligt långa låtar som förutom att underhålla oss med roliga texter och bra musik bevisar hans enorma minneskapacitet.

Missa inte Björns föreställningar i Brunnskyrkan

Fornfela

Med underfundiga, roliga och vackra visor rör hon sig över marknadsområdet. Hon dyker upp där du minst anar och sjunger en visa eller spelar en melodi på sin fiddla. När klockan slår jämnt brister hon ut i ett nattvaktsrop för att var och en som hör ska veta att allt är som det ska vara.

Du hittar mer om Fornfela på www.fornfela.se.

Liunga pipare

Liunga Pipare är en ensemble med 6 medlemmar som funnits i Linköping sedan 1989 även om de sista originalmedlemmarna lämnade dem för några år sedan. Deras repertoar är från perioden 1450-1650. Piparna är i första hand en blockflöjtsensemble med inslag av andra tidiga instrument såsom krumhorn, luta, renässansgitarr, viola da gamba, traversflöjt och så sång förstås. Människorösten var det viktigaste instrumentet på 1500-talet. Vid behov spelar de även skalmeja och basun. Piparna framträder i tidsenliga dräkter och brukar ha konserter i kyrkor och på olika medeltidsevenemang.

Snabbanslutning